dimecres, 27 de febrer del 2013

APRENEM A RECICLAR!


Cada dia les persones fem molts residus; l’embolcall de l’entrepà, ampolles d’aigua, fulls bruts, pela de fruita, ... Per evitar contaminar el planeta cal que tots reciclem els residus. Per això és molt important que tirem cada residu al contenidor adequat.

Saps quins contenidors existeixen?



El contenidor blau és per al PAPER i el CARTRÓ. Al contenidor blau també hi podem tirar les revistes, els diaris, els sobres i les bosses de paper. Abans de tirar-los comprova que no hi hagi cap grapa ni clip.


El contenidor verd fosc és pel del VIDRE. A aquest contenidor nomé s’hi tiren els pots i les  ampolles de vidre, els taps no! Encara que sembli estrany, els gots i les ampolles trencats s’han de tirar al contenidor del rebuig.

El contenidor groc és per a tirar-hi els ENVASOS que siguin de plàstic. Hi podem abocar ampolles d’aigua buides, bosses de plàstic,  envasos de líquids, tetra briks. També s’ha de tirar al contenidor groc el paper de plata i el paper transparent, les llaunes i les safates de porexpan.


El contenidor marró és el de la fracció ORGÀNICA. A aquest contenidor s’hi aboquen les restes de menjar i  les restes petites de jardineria.  Per això hi tirarem les peles de les fruites i verdures, les espines del peix, els taps de suro, els excrements dels animals. També s’han de tirar al contenidor marró els llumins, els escuradents i els pals de gelat que siguin de fusta.



El contenidor gris és el del REBUIG. En alguns pobles i ciutats aquest contenidor és verd. A aquest contenidor cal tirar-hi tot allò que no pot anar als altres contenidors; pe exemple:  bolígrafs buits o fets malbé, llapis que ja no es poden utilitzar, bombetes foses, raspall de dents i draps vells.


Aquests són els contenidors que utilitzem més sovint però hi ha altres residus que s’han de tirar a un contenidor especial, per exemple les piles i els medicaments.

Si no sabem a on hem de tirar un residu podem mirar aquesta pàgina web www.envasonvas.cat/   o anar a la deixalleria i preguntar. 





Si vols aprendre més sobre el reciclatge, a casa, pots practica el  joc del reciclatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.